Flere resulteter finnes under oppskriften
1 finstrimlet purre
1 liten fennikel
2 hakkede hvitløksfedd
1 liten gulrot
1-2 ss smør eller olje
8-10 nypoteter
1/3 pakke frosne, hele spinatblader
1 1/2 liter vann
2 fiskebuljongterninger
400 g laks i biter
gressløk
reddiker
Fres purrestrimler, hvitløk og fennikel i biter samt svært tynne strimler av gulrot i litt smør eller olje i en kjele.
Ha i halve store eller hele små, skrapte nypoteter og spinatblad. Hell på vannet og bland i buljongterninger. La alt koke under lokk i 10 minutter.
Skjær i mellomtiden laksen i tykke strimler etter å ha fjernet skinnet og alle ben.
Ha i fiskebitene og la suppen småkoke i ytterligere 4-5 minutter. Server den med et dryss av finhakket gressløk og fint skivede reddiker.
På forhånd kan du skjære opp alle grønnsakene og gjøre i stand potetene. Du kan også lage i stand laksestrimlene. Da er det svært raskt å lage selve suppen.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris