Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kokte lakseskiver
1 dl fløte
1 dl seterrømme
2 ts sukker
1 ss revet pepperrot
salt
nykvernet pepper
1 salathode
8 kokte poteter
hakket gressløk
Kok opp vann. tilsett salt, krydder og grønnsaker. Legg i godt vaskede lakseskiver når vannet koker. Skru ned varmen og la fisken trekke i 5 minutter. Sett kjelen til side og la fisken avkjøles i vannet.
Rens fisken helt fri for skinn og bein. Fordel den på 4 tallerkener.
Ta purre og gulrot opp av vannet og fordel over fisken.
Lag pepperrotkrem ved å piske rømme, fløte og sukker til en lett krem. Bland inn pepperrot, og smak til med litt salt og pepper.
Legg en god skje på hvver tallerken, riv sprø salat og server med kokte nypoteter raust drysset med gressløk.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris