Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg laksefilet, helst av midtstykket
3 ss sukker
3 ss salt
2 ts hel hvit pepper, grovstøtt
1 pose safran, 1 g
1-2 bunter dill, finhakket
HONNINGSAUS:
1 boks crème fraîche
1 ss dijonsennep
1 ½ ss honning
salt
nykvernet hvit pepper
litt finklipt dill
Skjær til to like store biter laksefilet. Trekk ut ryggbeina med en tang. La skinnet sitte på.
Støt sammen sukker, salt, hvit pepper og safran i en morter. Gni inn kjøttsiden av filetene med blandingen. Legg filetbitene kjøttside mot kjøttside med rikelig med dill, ca 2 dl, mellom.
Legg filetene i en plastpose og dryss resten av dillen over og under fisken inni posen. Lukk posen, legg den i en form og sett formen i kjøleskapet i 1-2 døgn. Snu posen av og til.
Rør sammen crème fraîche, sennep og honning. Smak til med salt og hvit pepper. Rør inn den finklipte dillen like før servering.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris