Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 slangeagurk (ca. 300 g)
1 finhakket løk
1-2 ss smør
1-2 ss hvitvinseddik
1-2 ss lys fransk sennep
1 dl tørr hvitvin
1/2 fiskebuljongterning
2 dl crème fraîche
litt salt
pepper
2 ss romtemperert smør
3-4 ss finhakket dill
sitron
Del den halve agurken på langs og grav ut frøene med en liten skje. Skjær agurkkjøttet i fine, små terninger, omtrent som små sukkerbiter. Sett dem til side så lenge.
Fres den finhakkede løken i smør uten at den tar farge. Bland i vineddik og sennep og rør om. Vineddiken skal "koke". Tilsett vin og smuldre i buljongterningen.
Bland agurkbitene og la sausen koke opp. La den koke noen minutter, rør i créme fraîche, smak til med salt og pepper og la det koke ca. 3 minutter. Tilsett det myke smøret skjevis og rør i dill. Smak eventuelt til sausen med litt sitron.
Server sausen til laks sammen med kokte poteter og evnt. sukkererter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris