Flere resulteter finnes under oppskriften
6 skinnfrie laksefileter à 200 g
1-2 ts olivenolje
2 ss sukker
2 ss engelsk sennepspulver
Varm en spiseskje olivenolje i stekepannen. Bland halvparten av sukkeret og halvparten av sennepspulveret på en tallerken og vend halvparten av fiskefiletene i blandingen, først den ene siden så den andre siden. Stek dem på middels sterk varme i 3 minutter på hver side. Du skal høre at det freser i pannen.
Legg fisken over på en varm tallerken og kjør en reprise med resten av oljen, fisken, sukkeret og sennepspulveret. Laksen skal bli skinnende gyllen utenpå og saftig og korallrød inni. Husk også at stekeprosessen fortsetter i fisken etter at den er lagt over på tallerkenen.
Server gjerne med hasselbackpoteter og en rødbetsalat.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris