Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g dypfryst laks
saften av 1/2 sitron
2-3 gulrøtter
1 skive knollselleri (ca 100 g)
1 purre
1 ss margarin eller smør
3 dl vann + 1 fiskebuljongterning
1/2 ts salt
1 hvitløkfedd
2 krm timian
2 ss tomatpuré
10-15 oliven eller klippet dill
Halvtin laksen, skjær bort skinn og ben og skjær fiskekjøttet i store terninger. Drypp sitronsaft over.
Skrell gulrøtter og knollselleri, snitt og skyll purren. Skjær gulrøttene i terninger, sellerien i strimler og purren i skiver. Surr grønnsakene i fettet i en gryte. Tilsett vann, buljongterning, salt, eventuelt presset hvitløk, timian og tomatpuré. Kok under lokk i 8-10 minutter.
Legg i laksen og la fisken trekke i "sausen" i 5-7 minutter. Strø eventuelt hele eller skiver av oliven eller klippet dill over.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris