Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g laks i skiver
vann
ca 1/2 dl salt pr. liter
Laks på 5-10 kg er best til koking. De beste stykkene er midt på fisken. Laksehalen er forholdsvis tørr. Laksen bør også ha lite hode. Smålaksen kan kokes hel eller skjæres i skiver.
Skrap fisken, vask den og la den ligge i rennende kaldt vann i ca. 15 minutter.
Legg fiskehodet i kaldt, saltet vann og kok det opp og skum godt. Legg de andre stykkene i kraften og la dem trekke 10-12 minutter.
Varm kokt laks serveres med kokte poteter, persillesmør og agurksalat eller bladsalat. Pynt fisken med sitronbåter, agurk eller persille.
Om ønskelig kan rognen kokes og serveres hel ved siden av laksestykkene.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris