Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store skiver laks
1/2 dl salt pr. liter vann
6-8 pepperkorn
1 laurbærblad
2 ss eddik
Rekesaus:
500 g reker
4 ss smør eller margarin
4 ss hvetemel
6 dl rekekraft
2 dl fløte
sherry
rød konditorfarge
sitronbåter
persille
Rens rekene. Legg skallene i en kasserolle med så mye kaldt vann at det dekker. Kok skallene ca 20 minutter. Sil og bruk kraften til sausen.
Lag lys saus av smør, hvetemel og rekekraft. La den koke godt i ca 10 minutter.
Spe med fløte og smak sausen til med sherry. Farg eventuelt sausen med et par dråper konditorfarge.
Kok opp vann med salt, eddik og krydder. Legg lakseskivene i og la dem trekke, ikke boblekoke, 10-12 minutter etter tykkelsen.
Anrett lakseskivene på varmt fat med sitronbåter og persille.
Varm rekene like før servering.
Server laksen med kokte poteter og rekesausen. Glem ikke varme tallerkener.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris