Flere resulteter finnes under oppskriften
saften av 1 lime
1 ss olivenolje
maldonsalt eller annet flaket salt
hvit pepper
325 g laks i meget tynne skiver
6 små sylteagurker
4 ss kapers
frisk dill til pynt
Kryst limesaften i en mugge og visp inn olje, salt og pepper med en gaffel. Bruk en saks og klipp lakseskivene i mer eller mindre jevne strimler og anrett dem på et stort fat eller to mindre tallerkener. Hell over limesaftblandingen, skjær agurkene i tynne skiver på langs og dryss dem over fisken sammen med kapersen.
Dryss på dill og server, gjerne med en grønn salat ved siden av.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris