Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g fersk laksefilet uten skinn og ben 250 g torskefilet uten skinn og ben salt pepper 5 dl kremfløte 5 egg 100 g små lettkokte broccolibuketter - 1 form på 1 ½ - 2 liter bakepapir SAUCE VERTE: 5 dl crème fraiche 1 bunt frisk dill frisk brønnkarse 1 bunt frisk kjørvel eller persille salt sitronsaft
Mos laks- og torskefilet fint. Rør først farsen med salt, pepper og fløte. Knekk eggene og rør de godt sammen med fiskefarsen. Smak til med salt og pepper. Ha halvparten av farsen i en godt smurt 1 ½ liters form. Legg broccolibukettene i midten på langs. Legg resten av farsen over. Legg bakepapie over og trykk det lett ned i farsen. Sett formen i kjøleskapet i 2 timer. Sett ovnen på 170 C. Sett formen i en større form med vann. Sett den inn i den varme ovnen i 75-90 minutter. Prøv med en nål om terrinen er ferdig. Avkjøl terrinen helt før den hvelves. Skyll krydderurtene til sausen og hakk dem fint før de røres med crème fraiche. Smak til med salt og sitron.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris