Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g grovkornet rogn av laks
2 ts salt
1 ts farin
1 ss olje
Gni rognen inn med salt og sukker og la den ligge 1-2 døgn. Dypp den i kokende vann i 30 sekunder og skrap så rognkornene ut av hinnene. Legg dem i en sikt og la dem renne godt av. Rør rognen opp med olje og eventuelt 2 ss konjakk. Smak om den trenger mer salt. Sett den til modning i 2-3 dager før servering. Kaviaren kan dypfryses.
Server den med hakket løk til smørbrød, ovnsbakte poteter eller Blinier.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris