Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g laksefilet
10 hele hvite pepper
1 lite laurbærblad
2 persillekvister
3/4 kg reker
6 1/2 dl fiskekraft (vann + 1 1/2 fiskebuljongterning)
1 dl tørr hvitvin
Gelé
10 gelatinplater eller 1 1/2 pose aspic eller buljonggelè
Pynt
aspargestopper
agurk
sitron
salatblader
Kok laksen i lettsaltet vann med hel pepper, laurbærblad og persille i ca 30 minutter, eller kok den i folie. Avkjøl fisken, men ikke la den bli helt kald. Rens rekene. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Skyll en randform med kaldt vann. Legg et lag rensede reker i bunnen, og oppå dette en blanding av laksestykker og reker. Legg gjerne bare reker i ytterkanten av formen.
Ta opp gelatinplatene, klem vannet ut av dem og smelt dem i fiskekraften. Tilsett eventuelt vin og sitronsaft. Avkjøl fiskekraften, men ikke la den bli helt kald.
Hell fiskekraften over reker og fisk i formen. La alt stivne (i kjøleskapet). Dypp formen raskt i varmt vann. Hvelv kabareten over på et fat. Fyll hullet i midten med små salatblader eller strimlet issalat. Pynt rundt kabareten med agurkskiver, sitron, dillkvister og aspargestopper.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris