Flere resulteter finnes under oppskriften
1 laksefilet, ca 600 g
2 ss smør
salt
pepper
1 ts rosmarin
Saus:
2 dl fiskekraft
1 dl hvitvin
100 g smør
saften av 1 sitron
2 ss sitronmelisseblader
Fjern sidebeina på fileten. Dette gjøres lettest med en tynn, skarp kniv. Midtbeina fjernes med pinsett eller tang. Deretter flås fileten.
Kutt fileten i porsjonsstykker. Skjær på skrå forover, på tvers av muskelskivene.
Legg stykkene på en skjærefjøl med et stykke plast over. Bank dem lett, slik at du får snitsler, ca 1 1/2 cm tykke.
Forvarm ovnen til 200 C.
Legg snitslene på et smurt stekebrett. Pensle fisken med smeltet smør.
Krydre med salt, pepper og en aning rosmarin. Stek fisken raskt i ovnen, ca 5 minutter.
Kok inn fiskekraft og hvitvin til det halve. Kutt smør i terninger og rør det inn i den reduserte hvitvin/fiskekraften, litt av gangen.
Tilsett sitronsaft og sitronmelisse.
Anrett på varme tallerkener. Pynt med sitron og sitronmelisse.
Server gjerne med dampede gulerøtter og nypoteter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris