Flere resulteter finnes under oppskriften
lakseruller:
6 store skiver røkelaks
2 avocadoer
saften av 1 sitron
1 ss frisk klippet dill
nykvernet pepper
nan-brød
500 g hvetemel
1 ss sukker
1 ss bakepulver
1 ts natron
2 ts salt
2 egg
60 g yoghurt
1 3/4 dl melk
1 1/2 ss vegetabilsk olje
garnityr:
6 friske dillkvister og sitronbåter
Lag først lakserullene. Legg lakseskivene på en fjel. Halver og skrell avocadoene og ta ut steinene. Skjær avocadokjøttet i terninger og ha dem i en bolle. Tilsett sitronsaften og bland godt så avocadokjøttet ikke blir misfarget. Renn av overflødig saft, tilsett dill og smak til med pepper. Bland forsiktig. Legg like mye avocadoblanding på hver lakseskive og rull dem sammen. Sett dem kjølig mens du lager brødet.
Nan-brødet lager du slik. Sikt mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Lag en grop i melet og ha i egg, yoghurt, melk og olje. Pisk ingrediensene godt sammen med en gaffel til de samler seg til en deig. Tilsett litt varmt vann dersom deigen er for tørr.
Kna deigen glatt og elastisk på et melet arbeidsbord i ca 5 minutter. Form den til en ball og pakk den inn i plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Del deigen i 12 like store emner. Rull hvert emne mellom håndflatene til en bolle. Legg bollene på et melet arbeidsbord og klapp dem til flate runde leiver, ca 10 cm i diameter.
Varm en stor tykkbunnet panne over middels temperatur. Legg så mange nan i pannen som det er plass til av gangen og stek dem brunflekkete på hver side. Ha brødene på et fat og server dem varme til lakserullene. De kan holdes varme en stund, men smaker aller best helt nystekt.
Legg lakserullene med skjøten ned på porsjonstallerkner. Garner med dill og sitron.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris