Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lakseside, ca 1 ½ kg
noen kvister frisk basilikum
noen kvister frisk persille
noen kvister frisk timian
noe mindre dill
gourmetsalt eller havsalt
nykvernet pepper
PYNT:
1 sitron i båter
ferske urter
Skyll laksen og tørk den. Skjær bort finnene og finnebeina. Trekk ut beina langs midten av fileten med en spiss tang.
Hakk urtene grovt og klapp dem inn i laksefileten sammen med salt og litt pepper. Sett laksen til graving i kjøleskapet noen timer.
Sett stekeovnen på 200 C.
Legg hele laksesiden i en ildfast form som er pen nok til å settes på bordet. Det er vanskelig å flytte en kokt, hel lakseside over på et fat. Bak laksen i stekeovnen i ca 20 minutter.
Pynt laksefatet med sitronbåter og hakkede urter. Server gjerne basilikumpoteter ved siden av. Se egen oppskrift.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris