Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg laks av midtstykke
115 g salt uten jod (1 dl)
3/4 dl sukker
2 ts knust hvit pepper
2 dl hakket dill
Filetér fisken, men la skinnet sitte på. Fjern alle synlige ben.
Bland salt, sukker og hvit pepper.
Gni det meste av blandingen godt inn på begge filetenes kjøttsider og dryss et tynt lag av blandingen i et dypt fat. Legg den ene fileten med skinnsiden ned og den andre fileten oppå med skinnsiden opp. Dryss resten av saltet over.
Legg press på filetene og dekk over fatet. La fatet stå kaldt i ca 2 døgn. Vend den av og til.
Stryk av saltblandingen og skjær laksen fra skinnet i store skiver på skrå mot skinnet.
Anrett laksen på en seng av dill.
Server med fløtestuede poteter med dill.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris