Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g laksefilet
1 1/2 ts salt
1 ts hakket frisk estragon
1 ts rosépepper eller litt hvit pepper
1 dl tørr hvitvin eller 2 ss sitronsaft
3 dl kremfløte
1 ts sennep, gjerne fransk type
Laksen kan tilberedes med eller uten skinn. Skjær laksefiletene i 3 stykker. Legg stykkene i en ildfast form. Dryss salt over fisken. Bland sammen estragon, pepper, vin, fløte og sennep og hell det over fisken. Stekes på nederste rille til laksen er akkurat gjennomkokt. 200 C i ca. 20 minutter. Server laksen i sausen. Kokte poteter, kokte bønner og gjerne agurksalat serveres til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris