Flere resulteter finnes under oppskriften
600-700 g laksefilet i terninger
600 g båndspaghetti
1 finhakket løk
3 ss olivenolje
5 dl kremfløte
1/2 slangeagurk
3 ss finhakket friske urter
salt
pepper
Kok spaghetti som anvist på pakken. Sil fra vannet etter koking.
Fres løken i oljen. Tilsett fløten. La det hele koke inn et par minutter. Skrell agurken og del den i terninger. Ha agurkterningene i sausen.
Damp lakseterningene i en kjele i litt lettsaltet vann. Ha laksen i sausen og la den trekke et par minutter.
Fordel pasta på tallerken og hell saus over. Dryss over hakkede friske urter som persille, dill eller basilikum. Nykvernet pepper.
Server med fersk brød og smør.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris