Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kraftige halestykker
2 ss olje til steking
1 ss hakket persille
1 ss hakket basilikum
1 ss hakket gressløk
salt
nykvernet pepper
1 ss smør
Rasp halestykkene rene for skjell. Skjær dem i to fileter, slik at ryggbeinet fjernes. Del dem igjen i to på langs, slik at du får til sammen 8 fiskestykker.
Varm oljen i en teflonpanne. Gni halestykkene inn med salt og pepper. Bland de hakkede urtene og fordel dem over kjøttsiden på filetene. Trykk dem godt inn i fiskekjøttet slik at de henger best mulig på plass under steking.
Legg fisken i panna med skinnsiden ned. Stek i varm olje slik at du får sprøtt skinn med pen brun farge. Skru ned varmen og ha smør i panna. Snu fiskestykkene, og stek dem ferdig med urtene ned. Bruk svak varme slik at urtene ikke brenner.
Server gjerne med en tomatsalat eller stekte tomater med basilikum. Stekt eller bakt potet er heller ikke å forakte som tilbehør.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris