Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg laksefilet
12 lange hermetiske asparges
5 dl vann
1/2 ts salt
1 krm pepper
2 sikorisalat
2 dl kremfløte
1 sitron
1 ts lys fransk sennep
4 ss smør eller margarin
salt
pepper
Skjær laksen i store, tynne skiver på langs av fileten. 8-12 skiver til 4 personer. Rull en asparges inn i hver lakseskive.
Legg ruladene i en lav, vid kjele. Hell på vann og dryss på salt og pepper. Kok opp og la fisken trekke på svak varme i 3-4 minutter. Ta ruladene opp og hold dem varme under aluminiumsfolie.
Skjær sikorisalaten i strimler og la dem surre i 1 ts smør til de er myke. hell på fløten, og riv sitronskallet i sausen. La sausen koke inn til ca halvparten. Rør i sennep og smør og smak til med salt og pepper.
Fordel sausen på varme tallerkener. Legg to eller tre fiskerulader på hver porsjon. Pynt med sitronbåter, og server kokt ris til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris