Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g gravlaks
olje
Kryddersmør:
100 g smør
saften av ½ sitron
1 ts worcestershiresaus
2 ss finhakket basilikum
2 ansjosfileter
litt nykvernet pepper
Flå gravlaksen. Skrap skinnet rent for skjell. Skjær fisken i 2 cm tykke skiver. Kutt skinnet i tynne strimler. Pensle fisken med olje. Grill den raskt på sterk varme. Skinnet kan også grilles, men det enkleste er å frese det raskt i varm stekepanne. På grillen vil det fort krølle seg å ramle ned på glørne.
Temperer smøret til det blir mykt. Rør sammen alle ingrediensene. Rull smøret inn i bakepapir til en pølse. La den ligge litt i kjøleskapet for å bli fast, før du skjærer smøret i skiver.
Ved anretning bør det legges på en sitronskive, slik at det ikke smelter på den varme fisken før gjestene rekker å sette kniv og gaffel i delikatessen.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris