Flere resulteter finnes under oppskriften
1 laksefilet med skinn, uten bein, ca 1 kg 2 ss salt 2 ss brunt sukker 2 ss pepper 1-2 ss hele korianderfrø AGURKKREM: 1 slangeagurk grovt salt 3 dl crème fraiche sitronsaft PYNT : Lakserogn 1 bunt frisk dill 2 sitroner i båter
Legg laksen i et dypt fat med skinnsiden ned. Prikk laksekjøttet tett med en gaffel. Dryss med salt og brunt sukker. Dekk fisken med plast- eller aluminiumsfolie og la den trekke i kjøleskapet i to døgn. Ta opp fisken av væsken som har dannet seg. Dryss krydderne over den. La laksen trekke et par timer før den skjæres i passende stykker. Lag agurkkremen: Skjær agurken i små terninger. Legg dem i en sikt og dryss dem med salt. La dem trekke ca 30 minutter. Ta ¼ av agurkterningene fra til pynt. Rør resten av agurkterningene sammen med crème fraiche. Smak til med sitronsaft. Anrett laksestykkene på et fat sammen med agurkkremen. Dryss resten av agurkterningene over. Pynt med dill, lakserogn og sitronbåter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris