Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel
250 g margarin
1 dl vann
80 g finhakket løk
40 g smør
400 g finhakket røkelaks
2 ts finhakket fersk gressløk
1/2 fedd hakket hvitløk
2 ts frisk basilikum, hakket
5 egg
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl kremfløte
pepper
Arbeid sammen hvetemel, margarin og vann i en food processor. Dekk deigen med plast og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
Forvarm stekovnen til 200 C. Dekk bunn og sider av en 24 cm form med tertedeig og stek den halvferdig, ca 10 minutter. Slå ned varmen til 160 C.
Fres løken blank i smøret. Bland i røkelaksen, gressløk, hvitløk og basilikum. Avkjøles.
Pisk eggene sammen med melk og fløte, bland med røkelaksen og smak til med pepper før blandingen fylles i formen og stekes i ovnen i ca 30 minutter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris