Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renskåret, frossen laksefilet med skinn
4 ss salt
2 ss sukker
1 ts grovmalt pepper
Tin opp laksefileten i kjøleskapet. Napp ut alle ben i fileten, og fjern alle finneben.
Legg fileten med skinnsiden opp og lag små snitt i skinnet, midt på og langsetter, slik at saltet og de øvrige smaksstoffer kan trekke inn fra begge sider.
Bland sammen salt, sukker og pepper og gni inn blandingen på begge sidene av filetene, som legges med fiskesidene mot hverandre.
Fisken dekkes med plast og settes i kjøleskapet.
Snu laksen et par ganger daglig. Etter 2-3 dager er den ferdig spekket.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris