Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g renskåret laksefilet
500 g renskåret røkt laks
3 ss potetmel
3 dl melk
Salviesaus:
65 g smør
65 g hvetemel
2 ss tørket salvie
1 1/2 l kokende vann
salt
5 eggeplommer
250 g usaltet smør
sitronsaft
Mal laksen til farse, tilsett potetmel og spe med melk. Legg farsen i et klede som formes som en tykk pølse som bindes for i begge ender.
Laksepølsen skal trekke i lettsaltet vann i ca 20 minutter. Den skjæres i skiver ogserveres med salviesaus, kokte gulrøtter og kokte poteter.
Salviesausen lages ved å frese smør, mel og salvie sammen. Spe med kokende vann og smak til med salt. Rør eggeplommene sammen, og tilsett sausen under kraftig pisking. Rør inn smør i klatter og smak til med sitronsaft.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris