Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store skiver fersk laks uten ben
salt
hvit pepper
12 lange kokte asparges
1 løk
1 ss smør eller margarin
1 1/2 dl hvitvin
1 1/2 dl vann
3/4 fiskebuljongterning
2 dl kremfløte
1/2 krm kajennepepper
1 pk bladspinat
2 ts olivenolje
Strø litt salt og pepper over lakseskivene. Legg aspargesene på skivene og rull dem sammen.
Legg lakserullene i en ildfast form og strø litt salt over. Hell 2 ss vann i formen.
Skrell og hakk løken fint. Smelt smør og kok løken myk noen minutter under lokk. Tilsett vin, vann og buljongterning og kok alt uten lokk til halvparten av væsken er igjen.
Tilsett fløte og kok sausen uten lokk til den er passe tykk. Smak til med salt om nødvendig. Dryss i litt kajennepepper for å få en ekstra smak.
Dampkok laksen i ovnen ved 125 C i ca 12 minutter. Varm imens bladspinaten i olivenolje under lokk. Salte og pepre lett.
Legg lakseruller og spinat på 4 varme tallerkener eller på et stort fat og server sausen til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris