Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg laks
5 sjalottløk
2 ss smør eller margarin
160 g langkornet ris (ca 2 dl)
salt
pepper
4 dl vann
2 egg
Saus:
4 ss smør eller margarin
presset saft av 1 sitron
karri
2 ss finhakket gressløk eller dill
2 ss finhakket persille
Rens løk, hakk den fint. Smelt smør og fres løken i dette, uten å brune den. Tilsett ris, rør i den til den blir gyllen og blank. Salte og pepre. Spe med kokende vann. Senk varmen og kok risen langsomt under lokk 18-20 minutter.
Kok laksen.
Hardkokt eggene i mellomtiden og avkjøl dem i kaldt vann. Skrell dem og hakk dem grovt. Hell i noe kraft fra den kokte laksen. Del opp fisken og fjern ben. Bland laksen i risen når det gjenstår et par minutter av koketiden.
Brun smør til sausen i en kjele, tilsett presset sitronsaft, karri og litt kryddergrønt. Rør om.
Vend de hakkede eggene forsiktig inn i ris-lakseblandingen og hell den varme smørsausen over. Dryss over resten av det grønne. Server omgående.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris