Flere resulteter finnes under oppskriften
3 tortilla
1 dl maisolje
1 ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ss grovmalt pepper
1/2 rød chili, finhakket
1 ss smør
400 g laksefilet
guacamole (se sauser)
Skjær tortillaen i tynne strimler. Varm oljen i en gryte. Når det bobler rundt en trepinne, er det klart for fritering. Friter tortillastrimlene til de blir gylne, og la dem deretter renne av på kjøkkenpapir. Ha alle krydderne i en bolle. Legg laksen i bollen og gni krydderne godt inn i fisken. Stek laksen i smør til den er gyllen på alle sider. La den hvile i 3-4 minutter før den skjæres i skiver. Serveres med fritert tortilla og guacamole.
Tortilla er meksikanske "flate" brød som lages av maismel. Til denne oppskriften brukes de "ferske", som fåes kjøpt vakumpakket i de fleste supermarked.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris