Flere resulteter finnes under oppskriften
10 SVANEHALSER AV DEIG: 1 ¾ dl hvetemel ½ ts salt ½ dl vann 1 ts olje - 10 skiver røkelaks LAKSEMUSSE: 1 kg fersk laks eller laksefiletstykker KOKELAKE: vann 1 ts salt 10 hele pepperkorn 2 ss sitronsaft 1 løk 5 dillkvaster 5 persillekvaster evt estragonblader 4 dl fiskebuljong 10 gelatinplater 4 dl kremfløte salt hvit pepper sitronsaft knust estragon ½ dl tørr vermut
Elt en fast deig av mel, vann, olje og salt. Tilsett mel og vann etter behov. Trill deigen ut til ca 12 cm lange lillefingertykke pølser. Som formes i s-form som en svanehals. Stek svanehalsene ved 200 C til de er gyldne. Skrell løken og skjær den i skiver. Legg den ferske laksen i en gryte med så mye vann at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, pepperkorn, sitronsaft, løk og krydderurter og kok fisken mør ved svak varme i 10 minutter. Trekk gryten fra varmen og avkjøl fisken i kokelaken. Ta opp fisken og rens den godt for skinn og bein. Sil laken og ta vare på 4 dl. Lag farse av laksekjøttet og ca halvparten av fiskebuljongen, gjerne i kjøkkenmaskin. Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter. Ta dem opp og klem vannet ut av dem. Smelt gelatinplatene ved meget svak varme i resten av fiskebuljongen. La væsken bli kaldere. Hell væsken i lakseblandingen. Pisk fløten til krem. Vend kremen i laksefarsen og smak til med salt, pepper, sitronsaft, estragon og vermut. Legg røkelaksskivene på ett eller flere fat. Skjær et snitt midt på og halvveis ned i hver lakseskive. Mellom to skiseskjeer former du to avlange boller av laksemoussen. Legg en bolle på hver lakseskive. Brett lakseskivene over moussen, snu dem slik at moussen er pakket inn. Sett de ferdige svanekroppene i kjøleskapet. Anrett dem på asjetter på en seng av brønnkarse og sett svanehalsene pent på plass.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris