Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g laksefilet
2 fennikel
400 g skrelte poteter
½ blomkålhode
3 ss smør
2 appelsiner
4 ss balsamicoeddik
3 dl god skalldyrkraft
2 dl fløte
Start med stappen: Kok potetene og blomkål uten salt. Da blir ikke mosen seig. Mos dette godt sammen med 1 dl fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Husk saltet til slutt.
Skjær laksefiletene i passe store stykker, og brun dem raskt i en panne. Sett til side.
Skjær fennikelen i skiver. Legg dem i en ildfast form, og press saften av en appelsin og balsamicoeddik over ( den andre fennikelen skreller du og bruker til pynt). Fennikelen bakes så i ovn på 200 C til fennikelen begynner å bli mør.
Legg deretter laksestykkene oppå, og la dem steke i ca 10 minutter. Husk salt og pepper på fisken.
Kok opp skalldyrkraft sammen med 1 dl fløte, og tilsett litt kaldt smør rett før servering. Smak til.
Spre fennikelen på tallerknene, hell saus rundt, legg fiskestykkene over, sammen med renskåret appelsin.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris