Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g fersk laks
2 salathoder
2 hardkokte egg
2-3 faste tomater
majones
2-3 ss pisket kremfløte
Laksen kokes som vanlig, og avkjøles helt. Ta bort skinn og bein. Del opp I mindre stykker.
Vask og skyll frisk salat, hvert blad for seg. Bladene skjæres eller klippes I lange strimler og legges pent på fat. Ovenpå legges laksen, skiver av de kokte eggene og tomatene skåret I terninger. Over det hele helles en god majones tilsatt pisket krem. Pynt med gressløk, sitron og agurk.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris