Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg filet av laks
1 ss sukker
2 ss salt
1 ss anisfrø
1 ss korianderfrø
1 ts grovmalt pepper
2 hvitløkfedd, finhakket
2 finhakket røde chili uten frø
2-3 sjalottløk i tynne skiver
hakket mynte
1 dl vodka
2 ½ dl druekjernolje
Fjern småben fra laksen med en pinsett. Bland sukker, salt, ansifrø, korianderfrø og pepper og gni hele fileten inn med blandingen. Legg halvparten av hvitløken, chilien, løken og rikelig med mynte i en lav form. Legg laksen oppå med skinnsiden ned, og dekk laksen med resten av blandingen. Hell over vodka og olje og dekk fileten med plastfolie. Legg fileten under lett press i kjøleskapet i 2-3 døgn. Snu laksen et par ganger i løpet av den tiden.
Før servering skrapes fileten ren for krydder, og skjæres i tynne skiver. Server med limebåter, mynte og honningsaus (se egen oppskrift).
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris