Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g laksefilet uten bein 1-2 ts salt ½ sitron 1-2 ss smør 2 ts kapers, helst salte 2 ts frisk rosmarin, timian eller salvie
Vask laksefileten godt i kaldt vann og tørk av. Gni fisken med salt og legg den i en brødpose. Klem over sitronsaft. Skyll kapersene i vann, grovhakk dem og ha dem oppi sammen med rosmarin eller andre urter. Press ut mest mulig av lufta og knyt igjen. Fyll vasken med varmtvann og ha i fisken. Hvis fisken flyter, legg en tallerken eller noe annet oppå, slik at den blir helt omsluttet av vann. La ligge i 45-60 minutter, lenger hvis du bruker en lavere temperatur. Pass på at temperaturen ikke synker under 45 C underveis.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris