Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g laks
1/2 kg poteter
2 ss smør
1 ts hakket dill
litt hakket persille
salt
pepper
litt sitronsaft
1 sammenpisket egg
hvetemel
2 sammenpiskede egg
100 g strøkavring
olje til steking
Dillsaus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl fiskekraft
2 1/2 dl lettfløte
2 ss sitronsaft
1 bunt finhakket dill
2 ts Dijon-sennep
salt
pepper
Kok fisken og flak den opp. Ta vare på fiskekraften.
Kok og mos potetene. Bland sammen fisk, potetmos, smør, dill, persille, salt og pepper. Tilsett sitronsaft og egg. Del blandingen i åtte med melede hender. Form til runde, flate kaker. Dypp dem i egg og deretter strøkavring.
Lag saus. Smelt smør i en kjele, rør inn mel, og spe med fiskekraft. La sausen koke et par minutter. Tilsett fløte, sitronsaft, sennep og dill. Smak til med salt og pepper.
Varm olje i en stekepanne og stek fiskekakene pent gylne og sprø. Legg kakene på kjøkkenpapir så overflødig fett trekkes bort.
La sausen bli gjennomvarm. Pynt kakene med dill og server.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris