Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg laksefilet med skinn
salt
pepper
Til pestolokket:
1 potte basilikum
litt persille
1-2 dl olivenolje
1 dl revet parmesanost
2 hvitløkfedd
½ dl pinjekjerner eller mandler
salt
pepper
Skjær laksen i porsjonsbiter (fjern alle ben) og legg den med skinnsiden ned i en smurt, ildfast form. Dryss på salt og pepper. Kjør ingrediensene til pestoen i hurtigmikser eller matprosessor.
Bre pesto over laksen. Dekk formen med aluminiumsfolie og still den i ovnen ved 175 C i ca 10 minutter.
Ta av aluminiumsfolien og la lokket få farge i ca 10 minutter. Mot slutten kan du gjerne sette på grillelementet.
Server gjerne laksen med forskjellige sorter smørfrest løk eller med en blandet grønn salat og poteter eller ris.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris