Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g laksefilet uten skinn og ben
1 rødløk
2 vårløk eller 1 liten purre
Lake:
5 dl vann
2 ½ dl vineddik
4 dl sukker
3 laurbærblad
1 ss salt
1 ss sennepsfrø
½ ss hel hvit pepper
½ ss hel nellik
½ ss allehånde
Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke et par minutter. Avkjøl.
Skjær laksefiletene opp i terninger og dryss over salt. Vend saltet godt inn i fisken. La den stå og trekke med saltet i ca 2 timer.
Skyll av saltet og tørk godt av fisken. Legg laksebitene i en bolle eller krukke sammen med løk i båter og vårløk i ringer. Hell over den avkjølte løken og la fisken stå og trekke smak 5-6 timer på kjøkkenbenken eller minst 8-10 timer i kjøleskapet.
Server med grovt brød og ev potetsalat eller rømme.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris