Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts tørkede grønne pepperkorn
12 einerbær
1 ts salt
4 skinn- og benfrie laksefileter à ca 200 g
25 g smør
8 ss tørr vermut, helst Noilly Prat
2-3 ss kremfløte
Knus sammen med de grønne pepperkornene, einerbærene og saltet i en morter, eller bruk en stavmikser. Fordel blandingen på laksefiletene og press den godt inn i fiskekjøttet.
Brun smøret i en stekepanne over middels varme og stek de krydrede laksefiletene i 4-5 minutter på hver side.
Ta laksefiletene opp av pannen og legg dem over på et varmt serveringsfat. Hold dem varme mens du lager sausen.
Kok ut pannen med vermuten og la den koke i 2-3 minutter til den tykner litt. Rør inn kremfløten og la sausen koke i ytterligere 2 minutter. Fordel sausen over laksefiletene før servering.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris