Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g mykt smør
4 skinn- og benfrie laksefileter à ca 200 g
½ ts chilipulver
salt
pepper
finrevet skall og saften av 1 lime
2 ss hakket frisk koriander
limebåter til servering
Tenn grillen i god tid i forveien, eller forvarm ovnsgrillen eller en tykkbunnet grillpanne. Smør litt av smøret på fiskefiletene og krydre med litt av chilipulveret og litt salt og pepper. Drypp litt av limesaften over. Stek laksen i 8 minutter, snu filetene etter halvgått steketid.
I mellomtiden blander du resten av smøret og chilipulveret med revet limeskall og resten av limesaften og koriander. Krydre godt med salt og pepper.
Når laksefiletene er stekt, legger du dem på serveringstallerkener og topper med en raus klatt med lime- og chilismør. Server laksen varm med limebåter, og for eksempel en grønn salat og nypoteter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris