Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg
100 g røkelaks
2 1/2 dl kremfløte
4 ss smør
1 ss hvetemel
1/2 ss hakket gressløk
salt
revet skall og saft av 1 sitron
4 plater butterdeig
Hardkok eggene. Hakk dem fint når de er kalde.
Skjær røklaksen i terninger. Kok opp fløten i en kjele. Rør sammen 1 ss smør og mel, og pisk det i fløten til det tykner.
Rør inn egg, laks, gressløk, skall og saft av sitron. Smak til med salt. Forvarm stekeovnen til 200 C.
Smelt resten av smøret. Legg en plate butterdeig på rent og tørt bord og smør deigen med smør. Brett platen i to. Gjør det samme med de tre andre platene.
Fordel laksefyllet på enden av hver deigplate. Brett sidene inn og rull sammen. Stekes ca 15 minutter til de er sprø og gyllen.
Serveres straks med brønnkarse, salat og hvitløkskrutonger.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris