Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g laksefilet i tynne skiver
4 ss smør, smeltet
saft av 1 lime
salt
pepper
Krem:
1 dl seterrømme
1 beger lakserogn
saft av 1 sitron
salt
pepper
Saus:
3 ts basilikum
2 dl hvitvin
1 dl créme fraîche
1 rotselleri
2 ss smør
Legg lakseskivene på en stekeovnplate. Lag en marinade av smør, limesaft, salt og pepper og pensle lakseskivene på begge sider med marinaden. La fisken trekke inn marinaden ca 30 min.
Stek laksen i ovn ved 180 C i ca 10 min.
Visp rømmen stiv som krem og bland lett inn rogn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett rømmeblandingen kaldt.
Kjør basilikum med vin i en kjøkkenmaskin og tilsett créme fraîche, rotselleri og smør.
Fordel laksen på fire tallerkener og legg på lakserognkrem. Server med saus og kokte poteter til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris