Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g fersk laksefilet uten skinn
saft av 1 lime eller ½ sitron
4 ts olivenolje
1 ts salt
2 ts rosépepper
1 moden avocado
dill
Legg laksefileten I dypfryseren I ca 30 minutter så den blir gjennomkald. Skjær den i løvtynne skiver som anrettes på tallerkener. Dryss limesaft og olje over, og dryss på salt og rosépepper.
Del avocadoen i to, ta ut steinen, og skrell frukten. Skjær fruktkjøttet i båter som anrettes på laksen sammen med dill.
Server laksen umiddelbart. Den må ikke ligge med limesaft på lenger enn det tar å gjøre i stand avocadoen. Ligger den for lenge, forandrer den konsistens og smak og blir ikke så god.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris