Flere resulteter finnes under oppskriften
laksefileter, ca 1 kg
3 løk
3 ss smør eller margarin
2 dl fløte
2 ss sitronsaft
2-3 ss tørr hvitvin
salt
pepper
1/2 dl finhakket dill
Rens løk og hakk den. Fres den i smør ca 3 minutter, må ikke bli brun.
Tilsett noe kraft og kok videre ca 5 minutter.
Tilsett fløten og kok til sausen blir fyldig. Smak til med sitronsaft og eventuelt vin.
Kok laksen.
Del laksen i porsjonsstykker, fjern benene og legg laksen i sausen og varm den godt opp. Ikke rør om, laksen går lett i stykker.
Smak til med salt og pepper. Legg retten opp på et varmt serveringsfat og strø rikelig med dill over.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris