Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skinn- og benfrie laksefileter à ca 200 g
salt
pepper
2 ss vegetabilsk olje
2 sjalottløk eller 1 liten løk, finhakket
4 ss hakket frisk estragon
2 dl kremfløte
3 ss hakket persille
sitronbåter til servering
Forvarm ovnen til 180 C. Krydre laksefiletene på begge sider med salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne (helst med slipebelegg) til den er ganske varm. Legg i laksestykkene med skinnsiden opp og stek dem i ca 3 minutter til de er lysebrune. Snu dem og stek skinnsiden i 2 minutter.
Legg dem over i et ildfast fat som er stort nok til at fisken kan ligge i ett lag. Strø på løk og estragon. Ha på kremfløte og litt salt og pepper. Stekes i ovnen i 12-15 minutter til laksen er stekt.
Strø på hakket persille, leg fisken på varme tallerkener og garner med sitronbåter. Serveres gjerne med nypoteter og grønne bønner.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris