Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 poteter, ca 800 g
250 g røkt laks uten skinn og ben
3 egg
4 dl husholdningsfløte
1 ts salt
1 krm hvit pepper
1/2 dl finskåret dill
Skrell potetene og skjær dem i skiver.
Skjær laksen i tynne skiver. Legg potet- og lakseskivene lagvis i en smurt ildfast form. Begynn og avslutt med poteter.
Pisk sammen egg og fløte til en jevn røre. Tilsett salt, nymalt hvit pepper og dill.
Hell eggeblandingen over potetene og laksen. Stek puddingen i ca 55 minutter ved 175 C til den er gyllenbrun og potetene møre.
Strø gjerne over litt grovhakket dill like før servering.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris