Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g laksefilet uten skinn
1 ½ ts salt
2 dl vann
Persillesmørsaus:
1 bunt kruspersille
vann
1 sjalottløk, finhakket
1 dl tørr hvitvin
1 dl fiskekraft
150 g smør, helst usaltet
salt
hvitpepper
Start med sausen. Forvell persillen i kokende vann i 1 minutt. Legg den rett over i kaldt vann. Rist av vannet og hakk den fint.
Kok sjalottløk og vin inn til nesten all væske har fordampet. Tilsett fiskekraft og kok inn til 1/3. Rør inn smøret i små porsjoner. Sausen må ikke koke når smøret røres inn da blir den tynn. Smak til med salt og pepper, og rør inn persillen like før servering. Hold sausen varm.
Del laksefileten i fire jevnstore stykker. Skjær hvert stykke nesten igjennom og brett delene mot hverandre så det dannes en sommerfuglform. Dryss på salt, og damp fisken i ganske lite vann i ca 5 minutter i stekepanne med lokk.
Server laksen med sausen og kokte poteter, og gjerne en agurksalat.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris