Flere resulteter finnes under oppskriften
2,5 kg laks
1 ts salt pr filet
marinade:
1/2 dl eplesidereddik (evnt. 2 ss hvitvinseddik)
1 dl olje
2 ss presset sitron
1 ts svart pepper
3/4 dl blandede urter (persille, gressløk, sitronmelisse...)
saus:
2 dl créme fraîche
2 dl lettmajones
2 pressede fedd hvitløk
1-2 ts sennep, helst lys Dijon-sennep
1 dl finklippet gressløk
Rør sammen sausen i god tid før servering og sett den kaldt. Bland marinaden og la den trekke i romtemperatur, mens fisken ovnsbakes.
Fileter og ben ut laksen, men ta ikke bort skinnet. Legg filetene med skinnsiden ned i en langpanne som er penslet med litt olje. Strø saltet jevnt over. Sett laksen inn i 100 C varm ovn og kok den i ca 45 minutter. Legg så filetene ned i marinaden og la dem avkjøles der.
Server laksen med sausen og nykokte poteter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris