Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g skinn- og beinfri laksefilet
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør
1 dl tørr hvitvin
2 dl fiskekraft
salt
hvit pepper
400 g grønnsaker, reddiker, neper
Saus:
Kraften fra dampet laks
3 ss hakkede engsyreblader
100 g smør
Start med å dele opp laksefileten i porsjonsstykker. Finhakk løken. Smelt smøret i en kjele som er vid nok til at laksestykkene får plass uten å ligge på hverandre.
Fres sjalottløken i smøret, og legg laksestykkene forsiktig i kjelen. Strø på litt salt og hvit pepper. Slå over hvitvin og fiskekraft. Dekk det hele med bakepapir, og legg lokk over. Damp fisken i 5 minutter, og gjør klar resten.
Ta fiskestykkene forsiktig ut av kjelen og hold dem varme. Kok engsyrebladene i fiskekraften i 2 minutter. Rør inn det kalde smøret. Sausen skal være varm, men la den ikke koke.
Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er så vidt møre. Bruker du reddiker så behold skrellet på. Server med nykokte poteter.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris