Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g laks i stykke
1 purre
1 skive knollselleri
1 gulrot
2 ss margarin eller smør
1 liter vann
2 fiskebuljongterninger
1 hvitløkfedd
2 ss tomatpuré
1 bunt persille
1 laurbærblad
2 krm timian
10-15 oliven
2 ss kapers
Snitt, skyll og skjær purren i tynne skiver. Skrell og skjær selleri og gulrot i strimler. Fres grønnsakene i fettet i en gryte. Spe med vann og tilsett buljongterningene, presset hvitløk, tomatpuré, persillestilker, laurbærblad og støtt timian. Kok under lokk i 5-10 minutter.
Skjær laksen fri for skinn og ben. Skjær laksekjøttet i ganske store terninger. Ta opp persillestilkene og laurbærbladet. Legg i laksen og la suppen trekke i ytterligere 5 minutter.
Hakk persillen og skjær oliven i skiver. Bland dette og kapers i suppen eller server oliven og kapers ved siden av. Smak suppen til. Server med loff og rømme.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris