Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver fersk laks
smør eller margarin
dillkvaster
salt
pepper
sitronbåter
Legg fire store aluminiumsfolieark dobbelt.
Smør folien nesten ut til kantene med smør eller margarin.
Hakk dillen og dryss over halvparten langs midten av hvert folieark. Salte og pepre over dillen.
Legg på lakseskivene, dryss litt salt og pepper over og legg på noen smørklatter.
Lag fire pakker av laks og folie og legg denne med skjøten ned i en langpanne eller et ildfast fat.
Stek laksen i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter. Server omgående med sitronbåter direkte på en rykende varm tallerken.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris