Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk lys aspik
2 1/2 dl vann
500 g kokt, renset laks
1 dl lettrømme
2 ss presset sitron
3-4 ss majones
1 1/2 dl kremfløte
50 g røykt laks i terninger
frisk dill
Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl. Ha fisk, rømme, sitron og majones i en foodprocessor og kjør til alt er godt blandet. Rør inn frisk dill og røykt laks.
Tilsett aspiken.
Pisk fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen. Fyll blandingen i en form som er skylt i kaldt vann. La formen stå kjølig i 2-3 timer.
Moussen hvelves på et fat og pyntes med litt røykt laks, majones og frisk dill.
Til forrett kan moussen lages i små former, som for eksempel en vanlig kaffekopp.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris